Vielse og kirkelig velsignelse

Alle er velkomne til at blive viet eller kirkelig velsignet i Vor Frue Kirke

hvis mindst én af jer bor i sognet, én af jer er medlem af Den danske Folkekirke eller I på anden måde har tilknytning til sognet (boet i sognet, døbt eller konfirmeret i kirken eller har nære pårørende, der enten bor i sognet eller har fået foretaget en kirkelig handling i Vor Frue Kirke).

3-4 måneder før brylluppet skal I på www.borger.dk ansøge om en ægteskabserklæring. Både du og din partner skal udfylde en ægteskabserklæring, så kommunen kan undersøge, om I opfylder betingelserne for ægteskab. Når I modtager erklæringen, prøvelsesattesten, fra kommunen, skal den afleveres til kirkekontoret.

Vielsen aftales ved at kontakte kirkekontoret og I vil modtage en bekræftelse i jeres e-boks med information om vidner og kontakt til præsten.

Kirkelig velsignelse

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få kirkelig velsignelse. Ritualet for den kirkelige velsignelse minder om vielsesritualet.

Pyntning af kirken

Eventuel pyntning af kirken aftales med vores kirketjener.
Du finder deres kontaktoplysninger ved at klikke på HER

Fotografering

Man få fotografere alt det, man vil, når bruden føres ind, og når parret går ud.

Under ceremonien må man ikke som fotograf bevæge sig rundt i kirken. Man må tage billeder fra sin plads.

Efter ceremonien er man velkommen til at tage billeder i kirken.

Har man en fotograf med, skal denne tage kontakt til præsten inden vielsen, så man har afstemt forventningerne.

Navneændring på bryllupsdagen

Hvis I ønsker navneændring på bryllupsdagen, skal I søge omdet på borger.dk. Det er gratis at få navneændring i forbindelse med vielse, hvis I får en form for navnefællesskab.