Konfirmation

OM konfirmation
Konfirmation er den kirkelige handling, hvor Gud bekræfter det løfte, han gav ved dåben og konfirmanden modtager konfirmationsvelsignelsen. 

Forberedelse til konfirmationen
Konfirmation er et tilbud til alle, der går i 7. klasse. Det er helt frivilligt om man ønsker at blive konfirmeret, og beslutningen træffes bedst sammen med familien.

Før du kan blive konfirmeret, skal du "gå til præst" eller konfirmationsforberedelse, som det også kaldes. Ved at gå til konfirmationsforberedelse finder du ud af, hvad alt det med kirke og kristendom handler om. 

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller gymnastik. Sammen med din klasse mødes du med præsten en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi taler om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget: Om kærlighed og venskab. Om sorg og glæde og om at kunne bede. Men også om hvad der sker, når man dør, og om hvor vi kommer fra. Vi læser, ser film, besøger kirken, synger og hører historier.

Hvis ikke du er helt sikker på, om du vil konfirmeres eller ej, er du stadig velkommen til at følge konfirmationsforberedelsen. I løbet af tiden frem mod konfirmationen bliver du klædt på til at træffe beslutningen, og præsten er altid klar til yderligere samtaler med dig og din familie, hvis der er behov for det.

Har I spørgsmål til konfirmationsforberedelsen, er I altid velkomne til at henvende jer til den af præsterne, der har konfirmationsforberedelsen med jeres klasse. 

Tilmelding til konfirmation
Der er åbent for tilmelding til konfirmation 2023 find information på dette link: Konfirmation

Konfirmationsdatoer 2025 og frem

For kommende årgange gælder at:
Elever fra Odense Friskole konfirmeres den første lørdag i maj. Tidspunkt for konfirmationen bliver meldt ud ved opstart, det ligger dog fast at det bliver om formiddagen.
2025  lørdag den 3. maj
2026 lørdag den 2. maj
2027 lørdag den 1. maj
2028 lørdag den 6. maj

Elever fra Sankt Albani Skole konfirmeres den første søndag i maj kl. 10.00
2025 søndag den 4. maj
2026 søndag den 3. maj
2027 søndag den 2. maj
2028 søndag den 7. maj

 

 

   Konfirmationer