KIC -Foredrag med Kristian Leth | Vor Frue Kirke, Odense

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

KIC -Foredrag med Kristian Leth

OKT
25

KIC -Foredrag med Kristian Leth


Dato Tirsdag d. 25. oktober 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Vor Frue Kirke, Frue Kirkestræde 12B, 5000 Odense C
Medvirkende
Sognepræst Camilla Balslev
Pris
Gratis
KIC -Foredrag med Kristian Leth

Forfatter og musiker Kristian Leth mener at Biblen er verdens vigtigste bog. I hans aktuelle podcast ’Biblen Leth Fortalt’ forsøger han at besvare spørgsmålet: Kan vi overhovedet forstå os selv og det samfund, vi lever i, hvis ikke vi forstår Biblen?.”

Ingen tilmelding
Fri entrè
Øl, vand og vin kan købes i pausen til 10,- kr. 

Verdens vigtigste bog - Kristian Leth om Bibelen I podcastet Bibelen Leth fortalt på P1 gennemgår Kristian Leth bibelen og dens betydning. I dette foredrag fortæller han hvorfor bibelen er verdens vigtigste bog, og forklarer hvordan den påvirker os alle sammen, vores dagligdag, vores omgivelser og vores forståelse af os selv i verden.

Via nedslag i og genfortællinger af en række historier fra bibelen bliver alt fra missionæren og fundamentalisme til universalisme og - ja - selv ateisme forklaret som videreudviklinger af tendenser i kristendommen med rod i bibelen. Samtidig trækkes der tråde tilbage til det, der kom før, sådan at vi forstår hvor radikale vores almene, overleverede ideer i virkeligheden er. Hvordan forstår man bibelen og kristendommen i en større, menneskelig kontekst? Hvad er det for et øjeblik i menneskehedens historie, vi lever i? Og hvor er vi på vej hen efter at bibelen måske ikke fylder lige så meget, som den har gjort før? 

 Foredraget er respektfuldt og udogmatisk, men udfordrer både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af den cirka 2000 år gamle samling tekster, der har lagt grundlaget for den kultur og det samfund, vi lever i i dag.