TorsdagsCaféen | Vor Frue Kirke, Odense

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

TorsdagsCaféen

MAR
31

TorsdagsCaféen


Torsdag d. 31. marts 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:30
Vor Frue Kirke, Frue Kirkestræde, 5000 Odense C
Hanne Uhre
Gratis
TorsdagsCaféen

Faste, fokus og fordybelse!

Fra gammel tid har faste altid været en del af forberedelsen til de store kirkelige højtider, ud fra den tanke, at de store fortællinger kaldte på refleksion og fordybelse. Hertil ”sparede man sammen” ved at undvære luksus ex. bestemte madvarer, som så til gengæld blev serveret i rigt mål, når højtiden meldte sig – Ingen fest uden forberedelse, kunne man sige.

Når man i den brede offentlighed i dag taler om faste, gælder det ofte slankekure. Faste som kristent begreb er til gengæld for mange ret utydeligt. Men den kristne fastetid, som den forekommer fra fastelavn og frem til påske, er en tid som giver mulighed for fordybelse i tro og eksistens samt en fokusering på det der er vigtigst i tilværelsen.

Religionspædagogisk konsulent og teologisk medarbejder i Fyens Stift, Hanne Uhre Hansen, vil give et kort oplæg om hvad fastetiden indeholder af historie, traditioner og indhold, og derefter vil vi i mindre grupper tage os tid til at samtale om nogle af de emner der melder sig, når vi forholder os til de kristne begreber og grundværdier.

*OBS! Denne torsdagsCafé afsluttes i Latinskolen med en andagt kl. 16.00. Så denne dag begynder vi med kaffe og foredrag i sognesalen.